במסגרת פעילויות הקהילה מתקיימות 3 קבוצות למידה בפריסה ארצית.
הקבוצות מהוות "מרחב התבוננות ולמידה" באוריינטציה יישומית בעבודה ארגונית – ייעוצית ו/או ניהולית ע"פ הגישה הפסיכואנליטית מערכתית.
המשימה המרכזית של קבוצות הלמידה :
קיום מרחב להמשך למידה וחקירה של הגישה הפסיכואנליטית- מערכתית באוריינטציה יישומית באמצעות למידת עמיתים המבוססת על שיתוף בחוויות ודילמות של המשתתפים.
מבנה מסגרת הלמידה:
- הקבוצות מונות כ 10 משתתפים בקבוצה
- הקבוצות הטרוגניות מבחינת עיסוקם המקצועי של המשתתפים : מטפלים, יועצים ארגוניים, מנהלים ומנהלות במגזר העסקי, מנהלים ומנהלות במסגרות טיפוליות, חברתיות…המשותף לכולם – בוגרי התוכנית לייעוץ ופיתוח ארגוני בראיה פסיכואנליטית – מערכתית שרוצים להמשיך ולהעמיק בשימוש באוריינטציה ובשפה בעולמם המקצועי והאישי.
- המפגשים מתקיימים בתדירות חודשית – 11 מפגשים בשנה
- כל מפגש בן 3 שעות
נראה כי קיימת שונות בין הקבוצות בהקשר לאופן ההחזקה – הנחיה, כל אחת מהקבוצות התבססה על דרך עבודה מותאמת ומקדמת על בסיס מאפייניה הייחודיים, וכל בסיס התנהלות תהווה בסיס לשינויים והתאמות.
הקבוצות אוטונומיות, עם זאת, מתקיימת התבוננות של מנהלי הקבוצות על הקבוצות כשלם. התבוננות זו מתקיימת בתדירות חציונית.
המשימה המרכזית של מפגשים אלה : קיום מרחב של מנהלי הקבוצות להכרות עם האתגרים, המאפיינים של הקבוצות השונות, ללמוד אלה מאלה ולבחון את הקבוצות כארגון שלם.
החוויה המרכזית שעולה בשלושת הקבוצות היא תחושת משמעות ושייכות והמשתתפים רואים בקבוצות מרחב המאפשר, חקירה בסביבה נוחה ובטוחה ואפשרות של צמיחה.
גם בחצי השנה האחרונה, בימי הקורונה ניכר כי המשתתפים בקבוצות ראו משמעות בקיומן והמפגשים התקיימו בזום תוך התאמת הסטינג.
שתיים מהקבוצות ממשיכות זו השנה השלישית ויש קבוצה שממשיכה את שנתה השנייה.