פרויקט יועצים מתנדבים – סיכום שלב ב'

"מעשה נדיב, קטן ככל שיהיה, לעולם אינו מתבזבז" (איזופוס)

פרויקט יעוץ התנדבותי בימי קורונה נולד באפריל 2020 בימי הסגר הראשון. הפרויקט נועד לתת מענה לרצון להרחיב את מעגל הפעילות, לעזור ולהתנדב בחברה במסגרת הקהילה שלנו בתקופה מלאת שיבושים ואי וודאות.

לאור הצלחתו של השלב הראשון של הפרויקט, הוחלט לצאת לסיבוב שני. בנובמבר נעשתה פניה נוספת לארגונים חברתיים המבקשים יעוץ, וליועצים מקרב הקהילה. אלה נוספו ליועצים שחלקם המשיכו לפעול עוד מהסבב הראשון. בשיאו של הפרויקט פעלו 13 יועצים ב-11 ארגונים (ביניהם זוג שעבד ב-קו, ושני יועצים שעבדו עם אנשים שונים באותו ארגון). הארגונים בהם פעלו היועצים היו עמותות העוסקות בטיפול ותמיכה באוכלוסיות בסיכון, בתחומי רווחה, חינוך ורפואה.  

מובאים כאן בקצרה רשמיהם של כמה מהיועצים שהשתתפו בפרויקט:

רונן קלר: " התנדבתי לשמש יועץ בפרויקט מכיוון שרציתי להיות חלק ממהלך של התגייסות ושל נתינה לגוף שעושה דברים חשובים. העבודה הייעוצית שאני עושה היא מסוג של מנטורינג- ליווי ברמה אישית למנהל בארגון, והליווי נמשך גם כיום. אני נהנה מהעבודה וחש שיש התאמה בין מה שאני מביא לבין הצורך של הארגון".

גלי גורן: "אני מלווה את הארגון כשנה, זה תהליך מתמשך שהתחיל ביעוץ למנכ"לית על היבטים מערכתיים. עלו שאלות הקשורות למשימה המרכזית של הארגון, היכן עליו להשתנות בתקופת הקורונה. התקיימו לא מעט פגישות, והתחושה היתה שהמנכ"לית מאד נעזרה. לקראת סיום הליווי בעוד כמה שבועות יתקיימו גם מספר פגישות עם ההנהלה, על מנת לחדד את המשימה המרכזית ואת האופן שההנהלה צריכה לעבוד לאורה. שמחתי שיכולתי לתרום לארגון שאני מזדהה עם מטרותיו."

מרים הירשפלד: "ליוויתי מנהלת בכירה ומנוסה בתקופה בה המחלקה שלה עבדה בחירום – מחוץ לכללים ולנהלים הרגילים בשל תקופת הקורונה, כשנוצר מצב לא מוכר שבעצם טרף את כללי העבודה. המנהלת היתה זקוקה לאוזן קשבת, שבו היתה יכולה לפתוח את המקומות הפנימיים הקשים לה לעיכול. הליווי שלי עזר לה לרתום את הכוחות הפנימיים שלה למאמץ החדש. זה לא היה יעוץ ארגוני מסורתי, חוויה חיובית עבורי."

היועצים עימם שוחחתי ציינו כי הפרויקט לא דרש מהם השקעה גדולה מדי. עוד ציינו שההיבט ההתנדבותי איפשר להם להעניק מעצמם לטובת אחרים מתוך תחושה של מרחב ובחירה, דבר שתרם לחוויה החיובית.

בשיח שהיה במסגרת מפגשי הליווי שהתקיימו במהלך תקופת ההתנדבות, עלו דילמות הקשורות לאיתגור הגבולות שקיים בתפקיד של יועץ-מתנדב. כמו כן עלתה סקרנות לחקור את המוטיבציה המניעה אותנו לקחת תפקיד כזה. חלק מהיועצים ציינו כי אינם פועלים דווקא בגישה פסיכואנליטית-מערכתית, והעלו שוב את התהייה המוכרת לנו – מה זה אומר "לעבוד בגישה"? נקודה קרובה לכך שעלתה לדיון – מה אופי הקשר של הקהילה לפרויקט ההתנדבות, מעבר לצדדים הארגוניים שבו? באיזה אופן היינו רוצים לקשור את הייחודיות של הקהילה שלנו לפרויקט? נקודות למחשבה ולחידוד בהמשך.

מכל מקום היועצים שהתנדבו מתארים חוויה של עשייה משמעותית, שיש בה ערך מוסף של תרומה לחברה. מהארגונים קיבלנו פידבקים של הוקרה והכרת תודה. זו הזדמנות להודות שוב לכל היועצים שלנו שתרמו מזמנם, מומחיותם וליבם:  
יואב קירש, מרים הירשפלד, בעז גסטהלטר, סהר רוחאנה, איתן מורן, מלי סולן, רונן קלר, אהרון רונן, גלי גורן, עופר אופיר ואורי הדומי.

תודות רבות לאורלי נתיב וורד שריג שהובילו את הפרויקט, ושימשו גם הן כיועצות מתנדבות בארגונים. אלה דבריהן:

"התחלנו את פרויקט ההתנדבות בסגר הראשון, זאת הייתה הזדמנות נהדרת לצאת לחברה. יועצים רבים מתוך הקהילה שלנו התנדבו לעבוד עם ארגונים ובעלי תפקידים בסוגיות ארגוניות וניהוליות אשר חלקן קשורות באופן ישיר לאתגרי הקורונה וחלקן מהשדה הארגוני המוכר לנו. היה מרגש להוביל פרויקט שיצא מגבולות הקהילה אל החברה והביא ערך משמעותי מאוד. שמחנו על כל ארגון שנרשם, התרגשנו מכל חבר קהילה שהצטרף ובמיוחד כשהייעוצים יצאו לדרך… אנו מסיימות את תפקידנו, ומודות לכל מי שיצא איתנו להרפתקה".

בימים אלה נבחנת בצוות ההיגוי אפשרות לצאת לשלב שלישי של הפרויקט, בהבנייה המתאימה לתקופת פוסט-הקורונה.

על כך- בהמשך..

מירב שפר – רכזת ההתנדבות בצוות ההיגוי

עוד בנושא ההתנדבות בקהילה, ראו כאן

שתפו את הפוסט ברשת!
רק משתמשים רשומים יוכלו לצפות בו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

1 מחשבה על “פרויקט יועצים מתנדבים – סיכום שלב ב'”

  1. רונית סדגר

    ההתנדבות בארגונים היא בעיני חלק משמעותי במיוחד בעבודת הקהילה. מעבר ללמידה והתפתחות, היכולת להיות חלק מיצירת שנוי בחברה מהווה זכות. אין ספק שדברי המתנדבים והרכזות משקפים זאת…

לתגובה

אולי יעניין אתכם גם

פוסט קהילה

בין המערכת הרוטטת לאישי ולקהילה

המערכת רוטטת, האישי מתערער. המקף מצליח להפריד עבור אלו שבוחרים שלא להיות מושפעים מהרטט של המערכת אבל מצמיד צימוד קשיח את האחרים. הפרט והאישי מוצפים.

פוסט קהילה

כנס קהילה 2022- מחשבות בעקבות

הכתוב מטה אינו סיכום הכנס ולא נכתב בשם צוות הכנס אלא מהווה את עמדתי בלבד יום לפני פתיחת הכנס פרצה שריפה בהרי ירושלים, בדרכי לקיבוץ

נגישות

תנאי שימוש באתר

קהילת הבוגרים

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.